Hvorfor fiberbredbånd?

Hvorfor fiberbredbånd?

Fibernett er framtidens bredbånd.

Bredbånd er definert som toveis kommunikasjonsnett som kan overføre ulike former for data som tekst, lyd og levende bilder. Dette betyr at bredbånd kan være både kabel, kobber og fiber. Fiber er altså en type bredbånd - ikke et forskjellig produkt.

Flere og flere enheter er koblet til nettet, og innhold og tjenester på disse enhetene blir stadig mer bredbåndskrevende. Vi i Signal er overbevist om at fiber er den beste løsningen for å utnytte fremtidens muligheter, det er mange årsaker til dette:

Ubegrenset kapasitet og hastighet

Fiber overfører data ved hjelp av lyssignaler – informasjonen fraktes altså i lysets hastighet, raskere blir det simpelthen ikke.

En fiberkabel har i tillegg ingen begrensninger når det kommer til mengden data som kan transporteres, i motsetning til for eksempel coaxial- kabler, hvor kabelen setter begrensninger. Den eneste begrensningen på en fiberkabel er sender og mottaker - og dette kan enkelt oppgraderes ved behov.

Fiber gir også symmetrisk bredbånd, det vil si samme opp- og nedlastingshastighet.

Stabilitet

Forhold som avstand til sentral, mange brukere samtidig eller støy på linjene har ingen relevans. Til forskjell fra Coax/Pon-nettet får alle en dedikert fiberkabel helt inn i husveggen som ikke vil bli påvirket av andres nettbruk.

Med fiber kan du få bredbånd, tv, telefoni og andre nettbaserte tjenester levert i én og samme fiberkabel - nå og i fremtiden. Fremtiden stiller brede teknologikrav og med fiber er du klar til å ta i bruk morgendagens nettjenester.