Om oss

Om signal

Om signal

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges største fiberleverandør. Vi bygger og drifter fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark. 

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges ledende bredbåndsselskap. Vi leverer digitale tjenester primært på fiber til private, offentlig og næringsdrivende markeder. Vi er i dag over 60 ansatte, fordelt på kontorene Bodø (HK), Fauske, Mo i Rana, Mosjøen, Tromsø, Narvik og Brønnøysund. Signal eies 100% av Lysekonsernet i Stavanger. Signal leverer TV, internett og underholdning fra Altibox. Altibox ble kåret til å ha de mest fornøyde TV og bredbåndskundene for syvende året på rad i 2017.

Signalgjengen står på hver dag for å levere de beste tjenestene og produktene til våre kunder. Vi kjenner regionen og lokalmiljøet, og vet hvor viktig nærhet og tilgjengelighet er. Derfor har vi blant annet valgt å bygge opp både eget kundesenter og teknisk driftsavdeling lokalt. 

Forretningsidé: Levere innhold og kommunikasjonstjenester primært på fiber.

Visjon: Signal til alle – overalt

Misjon: Å tilby fremtidsrettede produkter og tjenester, der folk arbeider og bor.

Organisasjonsmål: Å være lokal og nær, med kompetanse lik resten av bransjen.

Verdier:

Vi tar GREP hver dag med våre verdier.

  • Grensesprengende

Vi tør og vil. Innovasjon og fiber er viktig for oss.

  • Respekt

Vi skal forstå kundene, og kundene skal forstå oss.

  • Entusiastisk

Vi er fleksible og positive.

  • Profesjonell

Vi har høy kompetanse og moral.

 

Vi bygger fremtiden

Vi bygger fremtiden

Det er både spennende og utfordrende å være leverandør av telekommunikasjon i Nord-Norge. I et landskap med høye fjell, dype daler, vind og vær er det ekstra krevende å bygge infrastruktur. Det er tøft å drive næringsvirksomhet hvor avstandene er store og tettheten av mennesker lav. Men som regional aktør med et stort hjerte for Nord-Norge fortsetter Signal å bygge ut fiber – der folk ønsker å arbeide og bo.

Mengden datatrafikk sprenger nye grenser hver dag, behovet for en sikker, rask og stabil bredbåndstilgang øker. Både i by, bygd og i vårt øyrike skal vi bo og drive næringsvirksomhet også i fremtiden, med en hastighet og en kvalitet som morgendagen krever. Derfor er det viktig å bygge ut morgendagens motorvei, fibernettet, her nord.

Alltid nær og tilgjengelig

Alltid nær og tilgjengelig

Lokal tilstedeværelse er viktig for oss, så våre kunder kan alltid være trygge på at vi er i stand til å gi den beste kundeservicen. Signal har sammen med Altibox hatt Norges mest fornøyde TV- og bredbåndskunder for 7. år på rad i følge Epsi - det er en tillitserklæring som gir oss energi til å bli enda bedre.

Vi har tro på at de bedriftene som velger å skape verdier i sitt nærområde bygger kompetanse, bidrar til næringsutvikling lokalt og kjenner kundene, vil lykkes over tid. De siste tiårene har det vært en sentraliseringstrend i nord, men vi ønsker å bygge og vokse lokalt.

Historikk

Historikk

Etablert Juni 2002: Fiber-eventyret starter på Fauske. Selskapet het den gang Salten Bredbånd og var et samarbeid mellom de lokale kraftselskaper i indre Salten. Og de «gode naboene» var Salten Kraftsamband AS, Fauske Lysverk, Dragefossen Kraftlag, Sørfold Kraftlag og Skjerstad Kraftlag.

2003: Første hele driftsår, selskapet omsatte for 3.5 MNOK.

2006: Omsetning på 22 MNOK.

2007: Hans Larsen blir ny adm. direktør og reposisjonerer selskapets mål og strategier.

2008: Selskapet endrer navn til Signal Bredbånd AS. Samme året blir en liten lokal it-aktør i Bodø oppkjøpt.

2009: Signal blir Altibox partner på privatmarkedet med enerett til å distribuere produktet til 73 av 89 kommuner i Nord Norge.

2010: Signal går inn i Mo i Rana, og kjøpe kabel-tv selskapet Rananett.

2011: Omsetningen passerer 102 MNOK.

2012: Omsetningen passerer 125 MNOK.

2013: Omsetningen passerer 158 MNOK.

2014: Omsetningen passerer 167 MNOK. Signal etablerer seg i Tromsø og i mai selger selskapets 6 eiere seg ut til en stor eier, Lyse Fiberinvest AS.

2015: Omsetningen passerer 187 MNOK.

2016: Omsetningen passerer 216 MNOK. Signal styrker sin tilstedeværelse i Sør Helgeland gjennom oppkjøp av Noraxess (Hagen Telekonsult AS).

 

Fremtiden: Signal er et vekstselskap, og vi vil passere 400 MNOK i omsetning i løpet av 2022. Vi skal investere for 500 MNOK de neste 5 årene, vi går dermed en svært spennende fremtid i møte. Med kompetente og engasjerte medarbeidere har vi de beste forutsetninger for å utvikle oss og vokse videre her nord.

Vår største drivkraft er å være lokal og nær, og har derfor som et av hovedmål og bidra til å bygge og levere innhold til våre kunder der de arbeider og bor.