skip to Main Content

Fase 3: Sømna Nord

Nå er det klart for egeninnsats for en del av kundene på Berg. De det gjelder vil i løpet av onsdag 03.07 motta E-post og SMS med instruksjoner for å gjennomføre egeninnsatsen. Det er viktig at egeninnsatsen blir utført så snart som mulig slik at ikke fremdriften i prosjektet forsinkes.

«Å utføre egeninnsats» betyr at man selv graver ned fiberrør fra tomtegrensen og frem til husveggen. Vi har lagt klar rørkveil på eiendommen til de som har bestilt med egeninnsats i områdene hvor det nå er klart for fiberblåsning. Les mer om hvordan du graver ned fiberrøret selv her og se gjerne filmen under.

Dersom man ikke har anledning til å utføre egeninnsatsen kan vår graveentreprenør grave helt inn til husvegg mot et tillegg i etableringsprisen. Dersom dette er ønskelig er det viktig at du tar kontakt med vårt Kundesenter snarest.

Oppdateringer om fremdrift til publiseres på disse sidene når prosjektet når nye milepæler. Lykke til med egeninnsats, og nyt sommeren.

17. juni 2019: Vi i signal ønsker å takke alle som deltok på utbyggingsmøtene i mai, det var virkelig moro å treffe så mange blide sømnaværinger.

De siste ukene har mannskap og maskiner jobbet i Sømnesåsen, hvor det er gravd 2500 meter og montert 4 fiberskap. Arbeidet i dette området nærmer seg nå ferdigstillelse. Dette gjelder også Buskhammarn. Denne uka fortsetter arbeidet utover mot Sømnes, før vi starter opp i Berg sentrum. Utover sommeren og høsten, når gravearbeidene i Berg fullføres, vil vi forflytte oss mot Brekkeidet og Vik.

Vi anbefaler spesielt beboerne i disse områdene som ikke har bestilt fiberbredbånd om å gjøre dette snarest, slik at vi ikke graver forbi husstanden. Du kan lese mer om prosjektet og melde din interesse for fiber her.

Etter hvert som gravearbeidet ferdigstilles vil vi begynne med innvendige installasjoner. Vi vil sende mer detaljert informasjon om dette når det nærmer seg.

Gravearbeidet vil fortsette så lenge klimaet tillater det, men vi estimerer at områdene vi rekker over i år er Berg, Brekkeidet og Vik. De resterende områdene vil dermed bygges ut vår/sommer 2020.

Back To Top